Kinožurnál 52/1990

O 18.50 h, teda desať minút pred pondelkovým klubovým filmom (z distribučnej ponuky ASFK), premietame filmové žurnály Týždeň vo filme z rokov 1945 – 1990. Tento projekt filmových klubov, zastrešený Asociáciou slovenských filmových klubov a Slovenským filmovým ústavom, sa projekciou v pondelok 19. 12. 2016 v našom kine Iskra končí. Viac informácií o projekte tu.

 

Kinožurnál 52/1990V pondelok 19. decembra pred filmom Líza, líščia víla uvidíte posledný Kinožurnál 52/1990 s týmto obsahom:

Na konci je začiatok

• Vyše polstoročia bola dlhá cesta Spravodajského filmu. Počas nej sa vyrobil 3 372 týždenníkov. Tento posledný Kinožurnál sa zaoberá  problémom takpovediac historického významu. Od nového roku 1991 sa už týždenníky nebudú vyrábať. Alebo – žeby platilo znovu to známe: Na konci je začiatok?!

 

Viac o tomto týždenníku v databáze Slovenského filmového ústavu SK Cinema.

Líza, líščia víla

Lisa, a rókatündér

Komédia/fantasy/romantický, Maďarsko
2015, 98 min, v pôvodnom znení (maďarsky) s českými titulkami

19. december 2016, 19:00
DCP 2D

Nevšedná romantická čierna komédia je príbehom ošetrovateľky Lízy, ktorá sa rozhodne nájsť pravú lásku, ale už na prvej schôdzke každý z jej nápadníkov zomrie pri kurióznej nehode.

Líza je ošetrovateľkou vdovy po japonskom veľvyslancovi. Jej jediným priateľom je duch japonského popového speváka a na svoje tridsiate narodeniny sa rozhodne, že nájde svoju životnú lásku. Avšak všetci jej obdivovatelia zomierajú pri rôznych kurióznych nehodách hneď na prvom rande.

Líza príde k záveru, že je líščou vílou. Tá je podľa japonskej mytológie démon, ktorý muža najprv zvedie a následne zavraždí. Je to ale naozaj tak?

Pred filmom (o 18.50 h) uvidíte posledný historický Kinožurnál 52/1990

Réžia: Károly Ujj Mészáros. Scenár: Bálint Hegedüs, Károly Ujj Mészáros. Kamera: Péter Szatmári. Strih: Judit Czakó. Hrajú: Móni Balsai, Szabolcs Bede-Fazekas, David Sakurai, Zoltán Schmied, Piroska Molnár, Gábor Reviczky a ďalší.