Premietame doma

kinoiskra_domaKeďže v projekte Kino Iskra doma sa aj vy, diváci a diváčky, stávate premietačmi a premietačkami, je potrebné, aby vaše internetové pripojenie a zariadenie, na ktorom náš stream sledujete, spĺňali určité štandardy.


Rýchlosť internetového pripojenia

Pre sledovanie filmu v rozlíšení 1080p je zásadné, aby rýchlosť Vášho internetového pripojenia (bandwidth) dosahovala aspoň stabilných 7 Mbps. Tento údaj si môžete skontrolovať napríklad na stránke https://testmy.net/download. Majte však na pamäti, že rýchlosť internetového pripojenia sa v priebehu dňa mení, vo večerných hodinách, keď je internet viac vyťažený, je spravidla pomalšia.

Pokiaľ rýchlosť vášho internetového pripojenia nedosahuje požadované hodnoty, náš stream je napriek tomu možné sledovať, avšak pri nižšom rozlíšení. Pre najlepšiu kvalitu projekcie vám odporúčame nastaviť si manuálne kvalitu obrazu na 1080p. V prípade kolísavého alebo slabšieho internetu, zvoľte kvalitu 720p, prípadne nižšiu.

Taktiež je samozrejme nevyhnutné, aby vaše internetové pripojenie nevyťažovali iné aktivity. Odporúčame, aby ste si počas sledovania vypli softvéry na ad-blocking.

Internetový prehliadač

Pre sledovanie nášho streamu odporúčame používať tieto internetové prehliadače a ich verzie:

  • Chrome 69 a vyššie
  • Firefox 58 a vyššie
  • Internet Explorer 11
  • Microsoft Edge 15 a vyššie
  • Safari 10 a vyššie

Operačný systém

Prehrávač Vimeo, na ktorom funguje náš stream, by mal správne pracovať na týchto operačných systémoch:

  • Windows 10
  • Mac OS 10.12 Sierra a vyššie

Smart TV

Projekcie budú spravidla realizované cez web www.kino-doma.sk, prostredníctvom platformy Vimeo (life streaming). Overiť si fungovanie Vimea na vašom Smart TV môžete aj prostredníctvom nášho skúšobného videa, upozorňujeme však, že to automaticky neznamená, že váš Smart TV podporuje Vimeo live streaming.
Alternatívou je pripojenie notebooku k televízoru prostredníctvom HDMI kábla.

Testovacie video

Pre otestovanie Vášho zariadenia odporúčame vyskúšať prehrávanie tohto testovacieho videa (znelka Europa Cinemas). Ak Vám bez problémov s načítavaním video hrá v rozlíšení 1080p a rýchlosť Vášho internetu bude v čase nášho streamu dosahovať odporúčané hodnoty, nemal by byť Váš divácky zážitok ničím narušený.

Taktiež odporúčame, aby na zariadení, z ktorého sledujete náš stream, neprebiehali žiadne ďalšie procesy. Odporúčame preto, aby ste zavreli všetky ostatné programy, pozatvárali ďalšie okná a karty na internetovom prehliadači a prípadné aktualizácie vykonali ešte pred začiatkom streamu.

Pri prípadných technických problémoch s prehrávaním nás kontaktujte na mailovej adrese info@kino-doma.sk.

 

Zdroje:

https://vimeo.zendesk.com/hc/en-us/articles/360001624108-System-Requirements-for-viewing-browsing-and-apps

https://help.vimeo.com/hc/en-us/articles/224968848

Pre ďalšie informácie odporúčame článok na portáli digitalnikino.cz:

http://www.digitalnikino.cz/node/1044