Týždeň vo filme 40/1973

O 18.50 h, teda desať minút pred pondelkovým klubovým filmom (z distribučnej ponuky ASFK), premietame filmové žurnály Týždeň vo filme z rokov 1945 – 1990. Je to nový projekt filmových klubov na Slovensku, zastrešený Asociáciou slovenských filmových klubov a Slovenským filmovým ústavom. Viac informácií o projekte tu.

Týždeň vo filme 40/73V pondelok 22. augusta pred filmom Mladosť uvidíte Týždeň vo filme 40/1973 s týmto obsahom:

•  Po vybudovaní košických VSŽ sa zmenila tvár východného cípu našej vlasti
• Poľnohospodári na Slovensku pestujú aj chmeľ
• Výrobky zlatnianskych sklárov putujú do celého sveta
• Výstava sôch v piešťanských parkoch sa zamerala na prírodné motívy
• Povstalecký kraj stredného Slovenska sa stal miestom oddychu a rekreácie

Viac o tomto týždenníku v databáze Slovenského filmového ústavu SK Cinema.

Mladosť

Youth

Dráma, Taliansko/Francúzsko/Švajčiarsko/Veľká Británia
2015, 118 min, v pôvodnom znení (anglicky) s českými titulkami

22. august 2016, 19:00
DCP 2D

€URÓPSKE FILMY ZA €URO 2016

Po talianskej Veľkej nádhere prichádza Paolo Sorrentino s anglicky nahovorenou snímkou a medzinárodným hviezdnym obsadením.

Film nás tentokrát zavedie do prostredia luxusného alpského kúpeľného hotela. Fred a Mick, dvaja starí priatelia, sú tu na dovolenke. Fred, skladateľ a dirigent, je na dôchodku. Mick, filmový režisér, ešte stále pracuje.

So zvedavosťou a nehou sa pozerajú na zmätené životy svojich detí, nadšených mladých spisovateľov a iný hotelových hostí. Kým sa Mick snaží dokončiť scenár toho, čo si on predstavuje ako jeho posledný dôležitý film, Fred nemá v úmysle jeho kariéru nijak obnoviť. Ale je niekto, kto ho chce znova počuť tvoriť.

 

Réžia: Paolo Sorrentino. Scenár: Paolo Sorrentino. Produkcia: Carlotta Calori, Francesca Cima, Nicola Giuliano. Hudba: David Lang. Kamera: Luca Bigazzi Strih: Christiano Travaglioli. Hrajú: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda a ďalší.