Týždeň vo filme 41/1966

O 18.50 h, teda desať minút pred pondelkovým klubovým filmom (z distribučnej ponuky ASFK), premietame filmové žurnály Týždeň vo filme z rokov 1945 – 1990. Je to nový projekt filmových klubov na Slovensku, zastrešený Asociáciou slovenských filmových klubov a Slovenským filmovým ústavom. Viac informácií o projekte tu.

Týždeň vo filme 41/1966V pondelok 29. augusta pred filmom Zbrusu Nový zákon uvidíte Týždeň vo filme 41/1966 s týmto obsahom:

•  Monotematický týždenník – Cesta do pol sveta zo slovenskej Prahy a bez pasu!

(obec Praha v okrese Lučenec, moravská obec Vídeň, dedina Havaj na východnom Slovensku, Damašek v Sliezsku, dedina Ľvov na východnom Slovensku, osada Jeruzalem v okrese Příbram, Mnichov v okrese Ústí nad Labem, Mníchov pri Domažliciach, Mníchov pri Mariánskych Lázňach, Mníchov pod Pradědom, Benátky na česko-moravskom pomedzí…)

Viac o tomto týždenníku v databáze Slovenského filmového ústavu SK Cinema.

Zbrusu Nový zákon

Le tout nouveau testament

Komédia, Belgicko/Francúzsko/Luxembursko
2015, 113 min, v pôvodnom znení (francúzsky) s českými titulkami

29. august 2016, 19:00
DCP 2D

€URÓPSKE FILMY ZA €URO 2016

Boh existuje. Žije v Bruseli, je poriadne neznesiteľný a celý deň len sedí za počítačom. Jeho syna už poznáte, tak sa pozrieme na jeho dcéru.

Režisér filmu Pán Nikto prichádza do kín s komédiou postavenou na skvelom scenári, ktorá pracuje ako s poetickými a vizuálne uhrančivými pasážami, tak so šikovnou situačnou komikou.

 

Réžia a produkcia: Jaco Van Dormael. Scenár: Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig. Kamera: Christophe Beaucarne. Strih: Hervé de Luze. Hudba: An Pierlé. Hrajú: Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau, Anna Tenta a ďalší.