Čierne na bielom koni v Iskre uvedie režisér a scenárista Rasťo Boroš

Čierne na bielom koniAk ide o lásku, trochu to bolieť musí. Najmä ak ide o lásku k peniazom. Aj týmito slovami je charakterizovaná nová slovenská komédia Čierne na bielom koni, ktorú v nedeľu 30. októbra 2022 o 19.00 h v kežmarskom kine Iskra osobne uvedie režisér a scenárista Rasťo Boroš.


Romantická gangsterka z Novohradu a Malohontu, krajiny nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska. Osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia – stačí podpísať. O tom, ako dokáže nečakaná láska strpčiť zločincom pokojný život a kam až dokážu súdni ľudia zájsť, ak ich prerastie pýcha. No a nakoniec o tom, že hrdina je ten, kto sa nebojí smrti, ani keď zomrie posledná nádej.

Prvým celovečerným filmom vyštudovaného scenáristu Rasťa Boroša, ktorý pochádza z Rimavskej Soboty, bolo v roku 2016 netradičné road movie Stanko. „Odvtedy som aj režisér. Už ako scenárista som vo svojich scenároch potreboval zabávať, ale nehovorím o nejakom brekeke humore, lacnej zábave, rozosmievať ľudí ma nesmierne fascinuje, inšpiruje a teší. Všetko, čo robím, snažím sa postaviť na tom, že je to úsmevné, zábavné,“ povedal pre TASR.

Hoci je Čierne na bielom koni komédia, otvára aj vážne témy peňazí a s nimi spojených všetkých necností. „Dá sa to rozprávať aj ako dramatický príbeh, ale mňa nebaví nahnať ľudí do kina a potom im pustiť niečo, čo bude ťažké, bude mať v sebe tenziu, v živote sa natrápime dosť bežnými starosťami,“ pripomenul v rozhovore pre TASR Rasťo Boroš.

Na plátne diváci uvidia aj známe slovenské či české herecké tváre, ako napríklad Milan Ondrík, Rebeka Poláková, Attila Mokos, Tomáš Mischura, Jana Kovalčíková, Petr Vaněk a Tomáš Jeřábek. Film sprevádza nová pieseň Lovestory, ktorú naspievali Jana Kirschner s Milanom Ondríkom.

Vstupné na projekciu je 5 eur, vstupenky si môžete zakúpiť online na www.kinoiskra.sk alebo priamo v pokladni kina.

Čierne na bielom koni

Film uvedie režisér a scenárista Rasťo Boroš

Komédia, Slovensko
2022, 94 min, v pôvodnom znení + titulky

30. október 2022, 19:00
DCP 2D

Ak ide o lásku, trochu to bolieť musí. Najmä ak ide o lásku k peniazom.

Romantická gangsterka z Novohradu a Malohontu, krajiny nikoho, stratenej v čase kdesi na juhu Slovenska. Osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia: Stačí podpísať. O tom, ako dokáže nečakaná láska strpčiť zločincom pokojný život a kam až dokážu súdni ľudia zájsť, ak ich prerastie pýcha. No a nakoniec o tom, že hrdina je ten, kto sa nebojí smrti, ani keď zomrie posledná nádej.

Réžia: Rasťo Boroš. Scenár: Rasťo Boroš. Kamera: Tomasz Wierzbicki. Strih: Maroš Šlapeta, Michal Kondrla. Zvuk: Richard Fulek. Hrajú: Milan Ondrík, Rebeka Poláková, Attila Mokos, Tomáš Mischura, Jana Kovalčíková, Petr Vaněk, Zoltán Mucsi, Tomáš Jeřábek, Nikolett Dékány a ďalší.