Kinožurnál 48/1989

O 18.45 h, teda pätnásť minút pred pondelkovým klubovým filmom (z distribučnej ponuky ASFK), premietame filmové žurnály Týždeň vo filme z rokov 1945 – 1990. Je to nový projekt filmových klubov na Slovensku, zastrešený Asociáciou slovenských filmových klubov a Slovenským filmovým ústavom. Viac informácií o projekte tu.

 

Kinožurnál 48/1989V pondelok 21. novembra pred filmom Zväčšenina uvidíte Kinožurnál 48/1989 s týmto obsahom:

Monotematický týždenník – reportáž o prvom týždni ľudového hnutia Verejnosť proti násiliu počas novembrových udalostí

Viac o tomto týždenníku v databáze Slovenského filmového ústavu SK Cinema.

Zväčšenina

Blow-Up

Dráma, Veľká Británia/Taliansko/USA
1966, 111 min, v pôvodnom znení (anglicky) s českými titulkami

21. november 2016, 19:00
DCP 2D

PROJEKT 100 – 2016

Londýnsky fotograf nechtiac zachytí niečo veľmi podozrivé na záberoch neznámeho mileneckého páru v parku. Až zväčšenina fotografie odhalí, čo sa skutočne stalo.

Hlavným hrdinom príbehu je módny fotograf Thomas – bohatý, úspešný a sebavedomý. Jedného dňa ide bezcieľne do opusteného parku a v ňom fotí, bez konkrétneho zámeru, až sa do jeho zreteľa dostane milenecký pár.

Žena z fotografií od neho žiada negatívy, keď ju odmietne, navštívi ho následne aj v jeho ateliéri a ponúka svoje telo výmenou za nafotené snímky. Thomas tuší, že zachytil niečo viac ako horúce objatia. Zväčší ich a zistí, čo sa v skutočnosti v parku udialo.

Pred filmom (o 18.45 h) uvidíte historický Kinožurnál 48/1989

Réžia: Michelangelo Antonioni. Scenár: Michelangelo Antonioni, Tonino Guerra. Hudba: Herbie Hancock. Kamera: Carlo di Palma. Hrajú: Vanessa Redgrave, Sarah Miles, David Hemmings, John Castle a ďalší.