Týždeň vo filme 21/1967

O 18.50 h, teda desať minút pred pondelkovým klubovým filmom (z distribučnej ponuky ASFK), premietame filmové žurnály Týždeň vo filme z rokov 1945 – 1990. Je to nový projekt filmových klubov na Slovensku, zastrešený Asociáciou slovenských filmových klubov a Slovenským filmovým ústavom. Viac informácií o projekte tu.

Týždeň vo filme 21/1967V pondelok 9. mája pred filmom Boj uvidíte Týždeň vo filme 21/1967 s týmto obsahom:

• Zberateľ pohľadníc Bratislavy
•  Starosti mesta – čistota a zeleň
•  Garáže – problém vzmáhajúceho sa automobilizmu
•  A ešte jeden problém!
Viac o tomto týždenníku v databáze Slovenského filmového ústavu SK Cinema.

Boj

Krigen

Dráma, Dánsko
2015, 115 min, v pôvodnom znení (dánsky) s českými titulkami

09. máj 2016, 19:00
DCP 2D

Ten skutočný boj čaká vojaka často až po návrate z bojového poľa domov

Dánsky dôstojník a veliteľ roty Claus Michael Pedersen pôsobí vo vojenskej misii v afganskej provincii Helmand. Doma v Dánsku sa jeho žena Maria snaží zvládať každodenný život bez muža a postarať sa o ich tri malé deti.

Počas rutinnej bojovej akcie sa Clausova jednotka dostane do ťažkej krížovej paľby, a aby Claus zachránil svojich mužov, urobí rozhodnutie, ktoré ma závažne dôsledky preňho aj pre jeho rodinu.

Majster tichého napätia Tobias Lindholm predstavuje po filmoch Hon (scenár) a Únos (scenár a réžia) ďalšiu skvele vystavanú osobnú drámu, ktorá si hneď po premiérovom uvedení na festivale v Benátkach vyslúžila mimoriadne ovácie. Boj bol nominovaný na Oscara 2015 za najlepší cudzojazyčný film.

Pred filmom (o 18.50 h) uvidíte historický kinožurnál Týždeň vo filme 21/1967

Scenár a réžia: Tobias Lindholm. Kamera: Magnus Nordenhof Jønck. Strih: Adam Nielsen. Hudba: Sune Wagner. Hrajú: Pilou Asbæk, Tuva Novotny, Dar Salim, Søren Malling, Charlotte Munck a ďalší.