Regionálna časť Febiofestu sa vracia do Kežmarku

Regionálna časť Medzinárodného filmového festivalu Febiofest sa po dvoch pandemických rokoch opäť vracia aj do kina/filmového klubu Iskra v Kežmarku. Počas troch večerov od 21. do 23. marca 2022 sa milovníci kvalitného filmu môžu tešiť na zaujímavé tituly, ktoré buď neuvidia v bežnej kinodistribúcii vôbec, alebo až o niekoľko týždňov či mesiacov neskôr.


FerbiofestProgram Febiofestu v Kežmarku

 

Paríž, 13. obvodPondelok 21. 3., 19.00 h

PARÍŽ, 13. OBVOD

Dynamicky nakrútená čiernobiela snímka Jacquesa Audiarda citlivo a s porozumením sleduje krátke obdobie v živote súčasných tridsiatnikov, ktorí sa vyhýbajú záväzkom a samotu zaháňajú večierkami, povrchnými známosťami a náhodným sexom. Alebo aj oni túžia po láske a vzájomnom porozumení?

Dráma, Francúzsko, 2021, 105 min, réžia Jacques Audiard, v pôvodnom znení (francúzsky) s českými titulkami.

 

OkupáciaUtorok 22. 3., 19.00 h

OKUPÁCIA

Jedna noc, jeden bar. Ospalý večierok hercov po predstavení naruší návšteva nepozvaného hosťa. Namol opitý ruský dôstojník prišiel predať kanister armádneho benzínu, lenže obchod sa zvrhne na preteky v pití vodky a Rus, zaujatý nielen pohľadnou Miladou, ale hlavne komickou zbabelosťou všetkých prítomných mužov, sa odísť nechystá…

Komédia/dráma, Česko, 2021, 97 min, réžia Michal Nohejl, v pôvodnom znení (česky).

 

BratstvoStreda 23. 3., 19.00 h

BRATSTVO

Džabir, Usama a Useir sú traja mladí bosnianski bratia, ktorí vyrastajú v pastierskej rodine v tieni svojho otca Ibrahima, prísneho radikálneho islamského kazateľa. Keď Ibrahima odsúdia na dva roky väzenia za účasť vo vojne a terorizmus, traja bratia zrazu zostanú sami. Absencia otcových požiadaviek a prísnych príkazov im radikálne zmení život. Objavujú novonadobudnutú slobodu na neľahkej ceste k dospelosti.

Dokument, Česko/Taliansko, 2021, 97 min, réžia Francesco Montagner, v pôvodnom znení s českými titulkami.

Pred filmom bude uvedená víťazná snímka súťaže krátkych filmov V strede Európy v rámci MFF Febiofest 2022.

 

Vstupné na každú projekciu je 5 eur, s klubovým preukazom 3 eurá. Viac informácií o filmoch a online predpredaj vstupeniek nájdete na www.klubiskra.sk a www.kinoiskra.sk.